Background

VIDEO OG FLIPPED CLASSROOM

Anders Schunk
 • VIDEO

 • INDLEDNING

  Selv om fortalerne for Flipped Classroom (mig selv inklusive) forsøger at nedtone videoens rolle som det centrale ved det at flippe sin undervisning, så er det alligevel videoen, som i første omgang fanger mange læreres opmærksomhed, når de bliver introduceret for Flipped Classroom. Det er, som om video til undervisning pludselig har fundet sig tilrette i en metode, der for rigtig mange lærere virker tiltalende. En metode, hvor videoen bliver mere end blot en aktivitet i timen. En metode, hvor kvalificeret brug af video kan give bedre undervisning og mere læring.

  I dette kapitel vil jeg give en introduktion til den del af arbejdet med Flipped Classroom, som handler om at producere og bruge video til undervisning. Jeg vil gennemgå forskellige tekniske muligheder og give retningslinjer for vellykket forberedelse med video. Derudover vil jeg give bud på, hvordan videoen bedst muligt sættes ind i en faglig kontekst, og hvordan et godt overblik over videomediets muligheder kan give en mere hen- sigtsmæssig forberedelse. Sidst, men ikke mindst vil jeg rette fokus på enkelthed, effektivitet og realistiske ambitioner, når der produceres video til undervisning.

  Uddrag
  Schunk, Anders. (2016). Video og Flipped Classroom, I: Schunk, Anders (red.). (2016). Flip din undervisning – en antologi om Flipped Classroom og Flipped Learning Turbine Akademisk

 • FORFATTER

  Anders Schunk Flipped Classroom

  Anders Schunk.

  Udannet grundskolelærer og har arbejdet med Flipped Classroom på Elev Skole i Aarhus. Har siden 2014 arbejdet som medieproducent for flere danske undervisningsforlag og har sideløbende afholdt kurser og oplæg om Flipped Classroom i det meste af landet.

 • OM BOGEN

  Billeder.001

  Bogen Flip din undervisning. En antologi om Flipped Classroom og Flipped Learning kan bestilles online hos Turbine Akademisk.
  Bestil bogen her.

  I denne antologi gives der et samlet billede af, hvordan Flipped Classroom og Flipped Learning er kommet til udtryk og anvendelse i en dansk skolekontekst. Bogens artikler er skrevet af førende eksperter og praktikere, som har erfaring fra grundskole, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser.

  Når undervisningen flippes, skabes der et læringsrum, der via videointroduktioner sætter elevens læring i centrum. Bogen beskriver en didaktik, der gør dette muligt og redegør samtidig for, hvad der menes med aktiv, elevcentreret undervisning. Den præsenter også en række konkrete anvendelsesmuligheder for Flipped Classroom og Flipped Learning; den giver råd og vejledning i forhold til videoproduktion og kommer med ideer til og perspektiver på, hvordan arbejdet med synlige læringsmål og differentiering kan bidrage til elevernes læring.

  FLIP DIN UNDERVISNING henvender sig til lærere, lærerstuderende, vejledere på tværs af uddannelser og fag og andre med interesse for undervisning, læring og didaktik.

  Med bidrag af: Rasmus Kragh Wendelbo, Anders Schunk, Marie Lohmann-Jensen, Roland Hachmann, Tobias Kidde Skov, Henning Romme Lund, Peter Holmboe, Anne Boie Johannesson, Søren Jørgensen, Thomas Dyreborg Andersen, Kristian Kildemoes Foss, Henrik Levinsen, Morten Phillips, Peter Jespersen, Stine Karen Nissen, Uffe Lyngdal Sørensen, Morten Barasinski, Per Gregersen, David Jørgensen og Jesper Friis Larnæs.
  Mød forfatterne her.

  TITEL
  Flip din undervisning
  UNDERTITEL
  En antologi om Flipped Classroom og Flipped Learning
  REDAKTØR 
  Anders Schunk
  UDGIVELSESDATO
  27.04.2016
  ANTAL SIDER
  260 sider
  INDBINDING
  Indbundet
  ISBN
  978-87-406-0904-2